Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Po północy "

Marzenie senne z Tobą w tle
Przyjemne...Dlaczego nie?
Lubię marzyć o Tobie
Na razie nic z tym nie robię
Teraz w pościeli z płatków róż
Po północy zaśnij spokojnie już
Policz gwiazdy na niebie - przed
Złap jedną spadającą i połóż na poduszce z chmur - poczuj ciepło...
Zaśnij ze mną teraz tu...
Kolorowymi farbami namaluję Twój sen
Zroszę go poranną rosą....Dlaczego nie ?
Może wyśnisz mnie, że jestem obok
Kto wie...
...
Tworzę po północy.........
Termofor grzeje mi stopy.....
Może zapadnę w sen uroczy....
Jeszcze chwilę...ciężkie powieki...
Zamykam oczy...
Śnię
...
A może nie...
Kto wie?
...
Nowy dzień rozpoczął się, a może śpię...

03.02.2021
00:12

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!