Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzenia jak motyle trwają chwilę

Marzenia są piękne
Jak piękne są malunki
Mroźnej zimy
Na szybie okna
Kryjącej gorące wnętrze
Domu pełnego miłości
Człowieczej więc
Kobiety i mężczyzny

Marzenia prysną
Jak najpiękniejsze nawet
Wzory na szybie
Gdy tylko
Pierwszym przedpołudniem
Pierwsze promienie słońca
Zawładną dniem
Jak człowiekiem
Owłada prawdziwy życia sens

i zaczyna kochać
Mężczyzna kobietę
Więc zaczyna kochać
Kobieta mężczyznę
Dzień za dniem
Noc za nocą
I stają się pięknem
Kwiatem pachnącym
Kształtem płatków i barwą
Gorejącym ciepłem
Od wieki wieków
Głosi poeta które
I piszę jemu strofy
W których słowo za słowem
Nie masz na ziemi
Życiodajniejszego krasu
Niźli cud
Genialnego szczytu stworzenia
Pana Boga Ojca Naszego
Nie masz nic wspanialszego
Nad człowieka twojego powszedniego
Człowieku

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    4 April 2018, 13:42

    dziękuję Michał. Serdecznie pozdrawiam.

  • oszi3

    19 March 2018, 16:15

    No właśnie świat uzupełnia się różnorodnością. Jeden napisze piękny wiersz, drugi wspaniale przemówi, trzeci zaśpiewa cudownym głosem, czwarty ma inne nadprzyrodzone atrybuty, a piąty kocha ich za to wszystko - świat jest bogatszy niż myślimy...