Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uciec...

Marzę, żeby uciec
daleko od wszelkich oczekiwań,
od głębin smutków,
przepastnych rozpaczy,

od złych spojrzeń
nijakich odbić w lustrze,
od znienawidzonych wyrazów
i od pytań bez odpowiedzi,

od kołtuńskich powiązań,
fałszywych uśmiechów,
słów pocieszenia
i od jakoś to będzie…

Marzę o tym, by uciec
od zdjęć i albumów,
za ciasnych wspomnień
i nie uszytych na miarę miłości…

Nie uciekam tylko
od mojej samotności.
Przeglądam się w jej smutnym wzroku.
Widać Demony można oswajać…

Żal popija słonym napojem,
tęsknoty głaszcze po włosach,
drżące ciało tuli do snu.
I usta zmęczone całuje na dobranoc...

3234 wyświetlenia
67 tekstów
6 obserwujących
  • Cris

    14 August 2015, 19:52

    smutkiem zapisany... spełnienia marzeń.

    do tego wszystkiego dobrego...pozdrawiam :)

  • nicola-57

    14 August 2015, 19:47

    Tak