Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakąska stalowa

Maryjka usunęła
trzecią ciążę
jeszcze nikt nie wie
ale ona niesie sumienie
w torbie foliowej
bije serce ostatnim tchnieniem
myśli
że wszyscy zaglądają
w jej oczy
podłym życiem przerażone

na międzytorzu
zagrzebuje patykiem
sumienie
a po powrocie
pije
potajemnie
przełykając zakąskę
smarowaną losem...

marka

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • motylek96

    20 January 2011, 12:30

    cholipcia,ty to umiesz nakreślić życie bez owijania w bawełnę