Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miasta oddech

Maria De Mattias
jest patronką
naszego miasta

Jednak zamiast miłości
nienawiść narasta
idą dzieci bez śniadania
do szkoły
a w krzakach zboczeniec
czai się goły

Do koryta by rządzić
cwaniacy się pchają
zapomniane ulice
w alkoholu pływają

Dlaczego Święta Maria
tego nie zmieni?
a może jej uwagę zajęła reklama
i przed telewizorem ślęczy...

marka

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • marka

    31 January 2011, 10:03

    Dzięki za przeczytanie, Taki teraz świat, to tylko odcisk kilku obrazów.
    Pozdrawiam Was.

  • Irracja

    30 January 2011, 16:13

    ... widać nadal, jak za życia, nie może z kazaniami wychodzić do ludzi, a do niej mało kto zachodzi...

    ;-)