Menu
Gildia Pióra na Patronite

mrzonki

mam puchową pierzynę
a pod nią biały wiersz
przy łóżku nowy chodnik
zimną stopą
odśnieżony
/dla żony/

czekam na ciebie
jak bałwan
zapięty na ostatni guzik

może Bóg się zlituje
i ulepi mnie na nowo

18 715 wyświetleń
167 tekstów
5 obserwujących
  • AMA

    6 January 2019, 14:03

    więc oby nie zamarzł

  • 6 January 2019, 11:36

    mokry śnieg
    lepi się do wszystkiego
    pozdrawiam

  • 5 January 2019, 23:07

    a tymczasem
    ręka dziecka sadzi marchewkę
    zielonym do śniegu,
    byś miał już zawsze nosa
    do poezji :)

  • AMA

    5 January 2019, 20:41

    dobro poskleja człowieka, pozdrawiam : )