Menu
Gildia Pióra na Patronite

studnia bez dna

mamona bóstwem stoi
złoconymi koronami świeci
wiary chęć

bałwochwalstwo w marmur odziane
schorowany dłońmi odlicza
modlitwy koraliki

w zakłamaniu

duszę pieniądz wykupuje
ostatnią kromką chleba
z rąk wyrwaną

boskie życie
wieżami babel huczy
na tacy podane

głód omamienia
piotrowe bramy otwiera
niesprawiedliwości kluczem

Ernest Dominik Łuszczek
Przyborów 2016.05.28

99 868 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!