Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak zawsze smęty...

Mam ochotę na nie życie,
pogrążenie się w nie bycie…
Znieczulenie każdej tkanki…
Śmierci pragnę jak kochanki.

Bujam się dziś w dnia nałogach,
żyć nie można na obłokach…
Życia lejce chwytam w dłonie,
lecz ma dusza nadal tonie.

Smutek smętnie wciąż króluje,
nikt nic nie wie, nie ratuje…
Dzisiaj demon w głos się śmieje,
odbierając znów nadzieję.

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • I.Anna

    24 May 2013, 17:54

    Dziękuje Wam bardzo, że pomimo moich smętnych stron, chce się Wam to czytać ...
    Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy:)
    A przy okazji ma ktoś żyletkę? ( wiem czarny humor... nie jest jeszcze tak źle)
    miłego wieczoru

  • 24 May 2013, 13:13

    Ojej!
    Z demona się śmiej.
    Pozdrawiam. :)

  • krysta

    24 May 2013, 11:22

    Piekny wiersz ...
    pozdrawiam :)

  • 24 May 2013, 10:25

    "Czujemy się na wzajem" jesteś dla mnie jak lustro