Menu
Gildia Pióra na Patronite

List

Mamo!

Przyjmij dziś, proszę, podziękowania za wszystkie Twoje życiowe zmagania.
Za ciężko spracowane ręcę,
kłaniam się Tobie do stóp w podzięce.
Za łzy, które płynęły z bezsilności,
gdy w naszym życiu było tak wiele trudu
i niepewności.
Za szron zimą na rzęsach,
za podróże rowerem do pracy,
w deszczu i zamieci,
po to, abym mogła mieć to,
co mają inne dzieci.
Za modlitwy żarliwe
o moją pomyślność,
o zdrowie, o szczęście
i o dobrą przyszłość.
Za mądrość pokazaną sercem.
Za wykształcenie.
Za to kim i jaka jestem.

Dałaś mi, Kochana Mamo, wszystko, choć niełatwo Ci było
i do dziś mi dajesz
swą wielką matczyną miłość.
Życzę Ci z całego serca
zdrowia nade wszystko.
Byś Mamo zawsze była.
Byś swą dobrocią i wrażliwością serca,
do mojego serca mówiła.
By Twe oczy patrzyły na mnie długo
i wciąż tak samo.
Bo ciągle Ciebie potrzebuję,
Moja Mamo.
Ania

57 044 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!