Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen.

mam na imię tęsknota
palcem wydrążam linię łez
i głaszczę czule słowa
które jak woda przenikają przez palce
jak wiatr na nagie ramiona

mam na imię nostalgia
co rankiem całkiem zatraciła się w tańcu
i rozbawiona niknie
w rytm Twojego oddechu
i jeszcze w biegu

mam na imię miłość
i muzyką jestem i kawą
półuśmiechem i krzykiem znienacka
lecz wszystkim nie mogę
nie mogę być dla Ciebie

więc śpij spokojnie,
rzuć cień uśmiechu na poduszkę
zamknij usta
byś w śnie
nie krzyczał, jak bardzo kochasz...

życie

833 wyświetlenia
10 tekstów
0 obserwujących
  • onejka

    14 October 2013, 11:34

    A ja jestem cała w klimacie tego wiersza, który taki bliski mi ..
    :)