Menu
Gildia Pióra na Patronite

przeliczam siebie

mam imię na sześć liter
a to i tak zbyt mało
by choć raz
wrócić z tobą o piątej
z naszego tylko świata
i przejść
tę samą historię
czterema różnymi porami

życzenia

nie mieliśmy nawet trzech
które mogły się spełnić
przed kurtyną powiek

dwie -

tylko tyle dostaliśmy dłoni
by donieść radość
na tamten koniec życia

i swą niedoskonałością
w jednej sekundzie
znów dotykać pustki.

9521 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • Naja

    2 December 2013, 17:45

    Ładnie wyliczone :-)

  • Lacrimas

    2 December 2013, 17:08

    onejka
    tak już jest
    kiedy człowiek dzieli siebie
    przez nierzeczywistość

    PearlSoul25
    specjalnie liczyłem w dół
    by przed nim uciec

    UniiQuue
    I mnie jest miło, że znów dałaś się zatrzymać.

  • UniiQuue

    2 December 2013, 16:15

    Zatrzymujesz...jak zawsze.
    Miło Cię znów czytać.

  • onejka

    2 December 2013, 08:49

    Przeliczamy się w wielu kwestiach, wszystko wokół jest matematyką, Twoja, pisana uczuciami zatrzymuje wyjątkowo.