Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na marginesie

Mamie – tej, która rozgrzała moje serce
i nauczyła mnie nim patrzeć.
W tle: Angus and Julia Stone - "All of me"
http://www.youtube.com/watch?v=TvfRDHVS3Ek

nauczyłam się pisać szeptem
więc na marginesie błędów
mieszczę się
po-kątem

między progami strun
szukam
zagubionych gdzieś refleksów
gwiezdnych spojrzeń

przez mgieł wirujące
kropel tęcz tysiące
widzę
jednak uśmiechy niezszarzałe
(usta nadal mogą wykrzywić się
nie w pogardzie)

mam świadomość
że cisza rodzi się powoli
i umiera zawsze
w pół-dźwięku

tak więc milknę!

jeszcze drży serce
rezonują myśli
zatem póki co
w duszy ciemni
wywołuję smaki
Jego Woli
Amen

22 622 wyświetlenia
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    25 November 2012, 11:10

    Dziękuję, słoneczniki. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • słoneczniki

    24 November 2012, 22:20

    Piękny wiersz

  • Inel

    24 November 2012, 15:36

    Pechowa, jeeej... bardzo mi miło. ;)
    Pozdrawiam serdecznie,
    M. ;)

  • Inel

    24 November 2012, 12:40

    Natalio, ja też jeszcze młoda jestem. ;)
    Gaia, ano jakoś tak wyszło, że wykrzyknik sam się spod kontroli i nawias też. :)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • Gaia

    23 November 2012, 23:22

    Żywe myśli i uczucia jak żywe srebro. Podoba mi się :)
    Tylko te nawiasy i wykrzyknik bym wycięła.
    Ale to Ty decydujesz :)

  • Inel

    23 November 2012, 22:51

    Dziękuję, Pani Natalio. ;)
    Pozdrawiam i dobranoc,
    M. ;)