Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mama

Mama to taka cudowna istota
Warta o wiele więcej niż sztabkę złota.
Mama to taka cudowna istota,
Którą cechuje oddanie, miłość względem dzieci
i prostota.
Gdy byłem chory wiele nocy nie przespała,
Ale bardzo przejęta nade mną czuwała.
Pierwszych słów, uczyła, pierwszych pacierzy,
Jak modlić się pięknie, dziękować należy,
Jak postępować w życiu pouczała,
A gdy źle postępowałem gorzko płakała.
Żal mi mamo, żem Cię tak bardzo w życiu ranił
I bardzo często nie słusznie za wszystko ganił.
Przyjmij teraz me przeprosiny gorące,
Jak lilia skromne, cudowne jak słońce.
Gdy kiedyś weźmie Cię Bóg na łąki niebiańskie,
zielone,
Niech za Twe trudy czoło Twoje będzie wieńcem
okraszone,
A Twoja troska i miłość niech cechuje Ciebie
Pośród świętych Boskich w niebie.

44 470 wyświetleń
371 tekstów
160 obserwujących
  • Nika789

    12 December 2010, 23:03

    wzajemnie : )

  • torpeda10

    12 December 2010, 23:02

    Aaa dziękuję i życzę dobrej nocy!:)

  • Nika789

    12 December 2010, 22:58

    za pięknie napisane wspomnienie +++

  • individual

    2 December 2010, 17:56

    Nie wiedziałam, że piszesz wiersze ;)

  • torpeda10

    24 November 2010, 20:36

    Dziękuję bardzo!:)

    Pozdrawiam!:)

  • magdzia0108

    24 November 2010, 20:34

    Piękny wiersz :)

  • Senqa

    13 November 2010, 22:55

    Łapie za serce :))) A przy mnię moje dziecko,a ja już spać bym chciała hehe :)

  • torpeda10

    13 November 2010, 09:15

    Dziękuję bardzo i pozdrawiam!:)

  • bajusia

    13 November 2010, 09:15

    bardzo ładny wiersz, podoba mi sie :)

  • gadi

    21 September 2010, 16:59

    Piękny wiersz.. taki bardzo życiowy.. :):)