Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyda się

mam wszystko
na szczęście nic do ukrycia

uśmiech nie do podrobienia
rozdaję od rana do wieczora
nocą sen w otwartych ramionach

szerokim gestem odgarniam cienie z jutra
ręczę za każdą zaszczutą prawdę
kłamstwa wytykam do żywego

słowa bez retuszu dobieram
do wagi spraw i ludzi
na dobre przeliterowuję im znaczenia

czasem leczę rany
momentów swojego życia
do zajęcia od zaraz mam wiele
i obaw czy zdążę się przydać

12 233 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!