Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wdzięczność do Stwórcy

Mam wdzięczność do Stwórcy,
kimkolwiek On jest,
gdyż dał mi to wszystko
co chciałbym dziś mieć ...

Dał talent niezwykły,
szlachetną urodę
i ciało wysokie,
choć nie całkiem zdrowe ...

Joasię cudowną
mi dał najpiękniejszą,
możliwość by kochać ...
tak najcudowniejszą ...

Pozwolił zrozumieć,
że wszystko ma sens ...
że czasem się chowa,
lecz zawsze tu jest.

Przez piekło pozwolił
On również mi przejść,
bym bardziej docenił
to co teraz jest.

Ktoś przeklął swe szczęście
i poszedł po śmierć
i stracił to wszystko,
co mógłby dziś mieć.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących