Menu
Gildia Pióra na Patronite

mniejsza już chyba o tytuł

mam takie miejsca w sobie
że w pustych żył uliczkach
gasną wszystkie
latarnie

a może oczy popiołem
zasypuje mi strach
marznę

może znów niepotrzebnie

ktoś powiedział mi wczoraj
że wariaci bezkarnie
mogą ubrać się
w nic

tak mi sennie

mgło jesienna zaczekaj
jeszcze nie płacz
nade mną

- słyszysz ?

życie się tli

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    25 November 2013, 12:33

    zaufać życiu to
    nie zaglądać ukradkiem z nadzieją
    ale rzucać się w przepaść
    budując skrzydła po drodze.....

    Tak jakoś mi przyszło przekornie :)

  • luterin

    11 November 2013, 13:14

    yestem, Insomniaa
    :)

  • Insomniaa

    11 November 2013, 11:22

    Piękny wiersz, bardzo twórczy :)

  • 9 November 2013, 23:20

    Tylu przede mną podlizuchów... a i ja liznę. :P
    Piękne.
    Pozdrawiam. :)

  • luterin

    9 November 2013, 22:29

    "Są takie chwile, gdy się nie śmie badać
    swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie,
    ze ani jednej nie znajdzie w niej struny,
    co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie..."

    Za to może, że w oczu Waszych przestrzeni miejsce na chwilę znalazłam...dziękuję.

  • No_One_

    3 November 2013, 20:11


    Byłam, jestem i będę wielbicielką Twojego sposobu obchodzenia się ze słowem.
    Zawsze po cichu...

  • onejka

    3 November 2013, 19:11

    W tak niewielu słowach tak wiele poezji, w tak skromnej formie tyle oddechów wstrzymanych ...i życie się tli, a Twój talent świeci jasno.

    :)

  • Kamil Borkowski

    3 November 2013, 18:40

    napiszę tylko, że miejsce na półce już od dawna czeka
    i będzie czekać dalej, niezłomnie