Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

nie krzyżuj palców - nie uniosą ciężaru, jakim jestem

mam takie blizny
w których nie mogę zmieścić już życia
nawet z samym sobą

gdzie czas
na zamarzniętych wskazówkach
płynie zawsze pod prąd

a zatrute księżycem noce
rozsypują bezsenność
w zgięciach mlecznej pościeli

i tylko trochę łez

w zaszytych granatem chmurach
co tłuką dźwiękiem o twoje szyby

- kiedy już nie pamiętasz.

______

https://www.youtube.com/watch?v=LGBDFxi50Lk

9484 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • Bianka97

    7 December 2023, 17:59

    Mam takie blizny, które pozostaną ze mną do końca życia, ale muszę w nich moje istnienie zmieścić. Bo tak chcę! I nic już nie jest ważne.
    Pięknie smutne słowa i dziękuję, że wywołują wzruszenie.

    • Lacrimas

      12 December 2023, 14:56

      kontrolowanie minionych wzruszeń pozwala iść dalej z niejedną blizną - nawet jeśli ta znajduje się gdzieś pod skórą.

  • zatopiony.wrak.

    22 May 2020, 19:37

    niezwykły
    pisałam już?
    pisałam

    od Lacrimas, Malusia_035, Meron
  • Papużka

    15 May 2020, 18:09

    Zachwycasz - jak zawsze!