Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przed wojną wewnętrzną

Mam notatnik
z drgającym nerwem
na skroni

Sypię rodzynki
w pożółkłe pachwiny
ale on patrzy władczo
knując roztargnioną zbrodnię

Kiedyś pojedziemy na poligon
gdzie wrzosowiska wzdychają
wyrwę mu ręce
czeka mnie zemsta
za podrapaną twarz
i drogę wijącą się wściekłą.

Marka

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Przemio

    3 August 2010, 11:25

    pisany z goryczą ale fajnie brzmi : ]

  • 28 July 2010, 00:26

    Wiersz ciekawy, o innym charakterze, taki oryginalny... plus dla autora (jak bym mógł to bym dał) lecz nie bardzo rozumiem co mają rodzynki do pachfin?
    Pozdrawiam

  • topik

    28 July 2010, 00:01

    aaaaale fajny :D

  • Wichura

    27 July 2010, 23:57

    Świetne, to lubię. + /tylko takiego mogę ;( /

  • motylek96

    27 July 2010, 23:12

    hmm..mam podobnie jak Hania
    Rewelacja i sobie to zabieram.Bez cukrzenia