Menu
Gildia Pióra na Patronite

🐶List Ze Schroniska🐶

Mam mordeczkę przesłodką
ale łapki bezradne,
nie zarobię nimi na nic
ani nic nie ukradnę

i tak smutno mi bardzo
tu za tymi kratami,
chciałbym by mnie przygarnął
jakiś pan albo pani ...

Dam Ci radość i szczęście
jak mnie weźmiesz do domu
a gdy w nim Cię nie będzie
nie dam wejść tam nikomu ...

Nie mam żadnych przyjaciół
ani taty i mamy,
wszystko to o czym marzę
to by być pokochanym.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • WilceeQ`

    7 December 2021, 08:34

    chciałbym by mnie przygarnął
    jakiś pan albo pani ...
    - po "chciałbym" przecinek.
    przed wielokropkiem nie ma odstępu

    jak mnie weźmiesz do domu
    a gdy w nim Cię nie będzie
    - po domu też dałabym przecinek
    (tam na końcu to samo z odstępem - wielokropkiem)

    Generalnie przepiękny wiersz. Chwytający za serce, prosty. Dobrze, że są jeszcze ludzie użyczający głosu tym, jacy go nie mają.