Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mam gest

Mam garbatego mola
mógłbym go rozgnieść
palcami
podczas śniadania
ale wolę stworzyć mu świat
w słoiku
z pudełkiem po zapałkach

Wczoraj płakał
nawet słyszałem łkanie
dałem mu zapalić
i kielicha na żalu zalanie

Zasnął

Urodził się kaleką
i jest na moim utrzymaniu
odganiam od niego rybiki
i pająki długołapne...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • finezja

    8 January 2020, 19:39

    Zawsze mnie zaskakuje twoje spojrzenie, a nie powinno, przeczytałam przecież już tyle twoich wierszy. Świetny tekst. Pozdrawiam.