Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ratunku

Mam dziś porę na wiersz
nie żeby mnie to jakoś ratowało
ale doda nieco dna
w tej ciemnej studni

A tam, kapka po kapce
spadnie deszcz
nie żeby mnie to jakoś ratowało
przed złamaniem kręgosłupa

Ale postaram się być sobą
i spaść na głowę

Ulży to pewnie nieco tym
co nigdy o mnie nie pamiętają

A może zrobię im na złość?
Nie żeby mnie to jakoś ratowało...

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    22 December 2019, 12:06

    E, e! Tylko nie rudy!

  • scorpion

    21 December 2019, 20:16

    Już żałuję tego tytułu... ;]

  • Monika M.

    20 December 2019, 23:47

    Czyli, czy sam, czy ze mną, zajmiesz tę samą przestrzeń. Oby nie było Ci wszystko jedno:)

  • scorpion

    20 December 2019, 23:43

    Ja wręcz przeciwnie, hah :D

  • Monika M.

    20 December 2019, 23:37

    Ja niewiele miejsca zajmę. Bywam lżejsza niż powietrze i czasem jestem niewidzialna:)

  • scorpion

    20 December 2019, 23:33

    Będzie ciasno, ale co tam... ;)

  • Monika M.

    20 December 2019, 23:27

    To ja też wpadam do tek studni...;)