Menu
Gildia Pióra na Patronite

Klucznik

Mam dla Ciebie klatkę na klucz
Drzwiczki zatrzasnąłem
Byś nigdy tam nie wpadła
Ptaszyno

Klucz wrzuciłem w głąb myśli
Z nadzieją, że się zgubi
A Ciebie puściłem wolno
Wróciłaś

Wciąż dręczą mnie demony
Na szczęście nie widzisz
Że nie mogę za Tobą frunąć
To przed nimi Cię chronię

Od patrzenia rosną mi skrzydła
Dla Ciebie mogę być tym szczurem lądowym
Znieść jarzmo szczęścia
Co noc wyczekiwać czy wylądujesz

Może kiedyś znajdziesz klucz do moich okowów
W głębi moich myśli
Tam gdzie leży ich już setka
Wyzwolisz we mnie latającego szczura

81 752 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!