Menu
Gildia Pióra na Patronite

Małżeństwo

Małżeństwo to jednak wojna
Jak prawie wszystko co ważne

Pozornie tylko jesteś w koalicji
Ten sojusz to teatralny miraż

Każdego dnia trwa przesuwanie granicy
Osłabianie zmniejszanie potencjału

Mężczyzna stoi na z góry określonej pozycji
Jest sam

Podczas ostatniej bitwy czyli rozwodu
Ma już złą reputację a zasługi jego przepadną

Nie ma możliwości nawet mówić
Nie będzie skarżyć żałośnie

Wówczas wszystkie wzniosłe hasła
Oraz przysięgi maja inny wymiar

Przestają obowiązywać

Pozostaje jedynie
Bezpiecznie dopłynąć do brzegu

Pokonać rozpacz
Nie zachlać i przetrwać

Z obserwacji - ale być może i mnie to niedługo czeka .

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • Meron

    2 December 2022, 22:53

    Jak się nie da ratować, trzeba się ewakuować :) tak mówią
    Serce jest pamiętliwe, ale kochliwe, czasem taka strata to wybawienie dla obojga i nowe pole szczęścia.

    Pozdrawiam.

  • 29 November 2022, 20:23

    Najgorsze są pozory. Stoisz w miejscu i nie wiesz, w którą stronę ruszyć. Nie życzę nikomu takiej męki.

    A Ty nie martw się na zapas.
    Życzę wszystkiego dobrego.

    od madera., RozaR, Hares
    • RozaR

      29 November 2022, 20:41

      Właśnie jestem w tym miejscu i nie wiem w którą stronę ruszyć :-) - tak jest .

  • piórem2

    29 November 2022, 07:07

    Mam pomysł na udane małżeństwo. Nie kocham męża może robić co chce.

    • RozaR

      29 November 2022, 20:44

      Ale wtedy to nie małżeństwo - nawet nie luźny związek .

  • Refer

    29 November 2022, 01:14

    Przetrawiłem to na własnej skórze. Wyszedłem poraniony do krwi. Oby Cię to ominęło.

    • piórem2

      30 November 2022, 14:14

      Małżeństwo to kontrakt . Wychowujemy dzieci by miały szczęśliwe dzieciństwo. Uczucia na bok. Tak robią ludzie dojrzali. Niedojrzali rujnują innym życie.