Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kromka chleba ze smalcem

Mały Jaś
kopie piłkę
o ceglaną ścianę
bo co mu zostało

Jego ojcu wysiadła wątroba
obok stacji
na autobusowym przystanku
i chłop jak kłoda
zesztywniał w parku

Matka Jasia
sprowadziła wujka
który dla poprawy nastroju
kolorowe balony dmuchał
kupował krówki
i czerwoną oranżadę
matce sprawił brzuch
i wymioty ciążą wywołane

Piłka odbita od ściany
w psie odchody wpadła
chłopiec wytarł ją o trawę
i kopie
w bólu jęczy ściana.

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • M44G

    7 May 2016, 15:31

    Super historia smutna lecz prawdziwa.