Menu
Gildia Pióra na Patronite

mały dmuchawiec
kołysze się na wietrze
lecz jednak ktoś
wyciąga po niego ręce

rozpryśnie się jak Ci
co gazem zatruci

arbeit macht frei
- mówiono
i stali się wolni
unieśli się wysoko

czy warto nam niszczyć
drugiego człowieka

ułamek sekundy
minimalny wysiłek

a on pracuje całe życie
by istnieć
wiotki i niewinny

teraz wystarczą
metalowe narzędzia
sztuczny uśmiech, aplauz

zarodek nie przeżył

ale nie ten z dmuchawca
tylko w łonie matki

38 195 wyświetleń
454 teksty
25 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!