Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Maluje dziś na niebie piórem dusze.
W bezkresnym błękicie chmur,
błąkają się oczy.
W swojej niemocy,
szukają jednego śladu dobroci.
Deszcz łez płynie po twarzy.
Mimo pragnień - wiatr snuje smutne witraże.

Czekać trzeba na niebieskie anioły.
Gubiące skrzydła gdzieś po drodze.
Z myślą o tej chwili rozkładam dłonie.

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących