Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maluję dzień...

...
Maluję dzień kolorami przez szybę
biegnę za nim...
dotykam dłońmi szukam
nic nie widzę...
jesień dotyka serca
jak spadające listki
ścielą się uczucia deszczem
delikatnym czystym
a Ty zjawiasz się niespodziewanie pośród kropli
pocałunkiem dotykasz mnie jeszcze mokrym...
jesiennie całujesz włosy na wietrze
świerszcze grają skrzypcami
coraz głośniej
coraz dobitniej
coraz piękniej...
parasolem otulasz mnie jak dotyku skrzydłami
i znika wszystko poza deszczem
i jego kroplami
jakby cały świat opustoszał
jakbyśmy zostali całkiem sami
w deszczu uwięzieni
deszczem zasłuchani
zapatrzeni w siebie jak zaczarowani...
Ty i ja jesienni zakochani...
Anita Steciuk

15 380 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!