Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze czas na ...

mało śpię ....słucham słowa Twoje jak wiersza ....
samotności uczę się na pamięć .... przez sen idę ku wieczności
stukam do drzwi serca Twojego ... cisza ...chowam ją i milczę ..
czasami chciałem uciekać ..... nie uciekając
chciałem Cię dotykać ..... nie raniąc ....
szeptem mówić na cały głos .... lecz nie potrafię
czy życie ułoży fabułę za nas?
podzieli nasz los na rozdziały ?
trochę komedii i dramatu na co dzień dorzuci ?
chcemy wypowiedzieć słowa które mamy na krawędzi ust
może jutro…. może kiedyś porozmawiamy
bez obawy że wszystko popsujemy
że coś zwiędnie zanim zakwitnie
że odkryjemy się zbyt mocno i rozczarujemy ....
dziś wybieramy milczenie ...
lecz przed słowami nie uciekniemy ...
jak to dobrze że dziś już mówić nie będziemy
przecież nasze serca i tak wiedzą co czujemy
choć na ustach naszych .....
tyle słów jeszcze niewypowiedzianych ...

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    30 May 2010, 10:04

    czasami to trafienie boli ...... miłego dnia Haniu miła :)

  • Bogdan Z

    30 May 2010, 09:47

    dzięki za ...prawdę ...

  • motylek96

    30 May 2010, 09:45

    .. W samotności z tęsknotą w sercu i tyloma nie wypowiedzianymi słowami błądzącymi na ustach...

  • 30 May 2010, 09:32

    Cierpienie, najlepiej ukryć w milczeniu...........