Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieprzydatność wykształcenia bez doświadczenia

Mało co można słowami
Abstrakcyjnymi określić…
Rzeczy naturę myślami
Zespolić, złączyć, zestalić…
Encyklopedia wypełniona jest bzdurami
Opowieściami opisanymi.
Trzymaj się wiedzy książkowej!
Obserwuj fotografie!
Bardzo to bezpieczne
I jednocześnie głupie.
Empiryzm jedyną drogą
Ku oświeceniu wiodącą!
A jednak doświadczenie
Męczącą, kosztowną szkołą.
I grozi ci zniszczenie
Lub uderzenie w mur głową.
Krzycz, błagaj, pomocy wyglądaj ze wszech stron
Obserwatorze zdjęć z zakurzonych stron.

7265 wyświetleń
104 teksty
6 obserwujących
  • Fileus

    17 October 2010, 16:24

    Bardzo dziwi mnie fakt, że wypowiedziałaś się, moja droga. Co się stało?

  • Chaen

    17 October 2010, 15:55

    Odrobinę zagmatwane, i ciężkie do zrozumienia. Ale w twoim stylu, nawet bardzo.