Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 30 September 2022

Każdym gestem

Teksty z obrazami - Każdym gestem - exsilentio
Każdym gestem - exsilentio

Malinowa wyspa cudów
W pajęczynie miasta
Nie umiera z nudów.
Twoim ciepłem wzrasta.

Wieczory ciszą się snują,
Noce nad nami okruchów gwiazdami
Słyszą, jak dłonie splotami
Milczenie całują.

Słowa całe w ustach
Iskrzą uśmiechem
I echem
Gaszą rozbite lustra.

Przy Tobie jestem,
A Twoje imię
Zasypia przy mnie
Z każdym gestem.

42 015 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!