Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiatr od wschodu

Małgorzatę ograniczają szkła,
więc zdejmuje szyby, okulary
porozlepiane pod językiem
nie drapią już podniebienia
jak głos, gdy wychodzi
nieproszenie na zewnątrz.

Jest wszędzie oderwany
od sensu pisze o domach
z Przedwiośnia Żeromskiego

nic więcej nie zapamiętała.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!