Menu
Gildia Pióra na Patronite

Konający poeta

„Maleńki płomień po zmarłym zostanie
Poecie, co z piórem uprawiał taniec
Przeżył cierpienie i przetrwał rozstanie!
Serce jego silne jak kamienny szaniec!

Lzy jego czyste a nadzieja- stal!
I swoje marzenia zabiera ze sobą
Myślicie, że komuś go żal?!
Nie był wam nawet przeklętą ozdobą!

Niewdzięczne wasze słowa dla tego, co kona
Ślepi jesteście na jego potęgi
A on was wszystkich swym sercem pokonał
I spuścił Poezją tęgie, mroczne cęgi!”

13 977 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    6 March 2012, 22:46

    Dziękuję, waćpanno. Miło, że raczyła pani skomentować, naprawdę miło. ;)

  • mistyczna

    6 March 2012, 16:59

    Subtelną się zdaje śmierć króla wiatrów
    co pobudzał serca ziemskich cichyh dziadków
    lecz kiedy legnie z koroną na głowie
    a ktoś złe słowo o nim wypowie
    klątwę na się rzuca i skazuje sam siebie
    za to, że obraził podwładcę na niebie...

    Pięknie napisałeś kawalerze.

  • Archangel_Marco

    5 March 2012, 14:35

    Oczywiście, pani, oczywiście. Tak bowiem będzie- bo chwała nasza pozornie cicha, lecz najgłośniejsza w swym wydźwięku.

  • Archangel_Marco

    4 March 2012, 13:24

    Czeka nas bezchwała, która nie przeminie aż do końca świata, ale jednako zaszczyt i nagroda dla serc silnych i wytrwałych! I chwała wśród przyjaciół!

  • Archangel_Marco

    3 March 2012, 19:19

    Bowiem w tym nasza siła, a wróg nasz słaby- masą jest jeno szarą i bezmyślną.

  • Archangel_Marco

    2 March 2012, 23:28

    I dla nadziei, dla Ciebie, dla nas. Dla każdego, kogo cierpienie mrocznym strumieniem trawi!

  • Archangel_Marco

    2 March 2012, 14:20

    A ja nie poddaję bitew. Prędzej śmierć mnie czeka niźli porażka, wróg bowiem nie ma serca. Nie ma prawdziwej nadziei. My mamy. Zwycięstwo do nas należy.

  • Archangel_Marco

    1 March 2012, 17:22

    Tak! Na ogień, na ogień, na ogień i krew! Nasza wojna nie jest przegrana, i nigdy nie będzie. Nasze miecze nie padną na ziemię, lecz stawać będą dzielnie do parad i kontr!