Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mała dziewczynka
w kolejce po śmierć.
Mała dziewczynka
w drodze na skazanie.
Mała dziewczynka
z oczami pełnymi łez.
Mała dziewczynka
z wielkim sercem.Mała dziewczynko
tęsknisz za domem?
Mała dziewczynko,
nie bój się.
Mała dziewczynko,
uratuję Cię.
Mała dziewczynko,
żyj swoim życiem.
Żyj,
idź do domu.
Żyj.
Idę za Ciebie.

18 811 wyświetleń
136 tekstów
7 obserwujących
  • Mir

    19 October 2013, 00:18

    No cóż, nie chodziło mi o Madzię, gdy pisałam ten wiersz. Zainspirowana zostałam podczas czytania wiersza "Warkoczyk" T. Różewicza.

  • Archangel_Marco

    6 February 2012, 22:17

    Bo jeno ten szczery jest ich wart.

  • Archangel_Marco

    6 February 2012, 22:07

    Zmuszasz do płaczu. Do łez. Poruszasz, trącasz struny, które trudno dziś tknąć... To piękna umiejętność.