Menu
Gildia Pióra na Patronite

OBLICZE

Makiem na łące płonąca
kłosem się w polu złocąca
szumem morza, falą białą
czasem górską, zimną skałą

Miłość jak jesienna burza
miłość jak upalna susza
wiosenną trawą zielona
mrozem na szkle szroniona

Takie oblicze jest miłości
trochę smutków i radości
lecz gdy mocna i prawdziwa
z wichrem życia wciąż wygrywa

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • dana1596

    28 February 2015, 19:03

    Dziękuję wszystkim za komentarze:)
    Pięknej niedzieli życzę i pozdrawiam

  • Malusia_035

    28 February 2015, 11:39

    bardzo ładny :)

    Pozdrawiam cieplutko :))

  • 28 February 2015, 07:34

    świetny ;)
    miłego dzionka ;)

  • RozaR

    27 February 2015, 23:57

    Ta miłość : pierwsza ,następna ,dojżała ,glupia, szalona, ślepa, naiwna.

  • dana1596

    27 February 2015, 22:11

    Dzięki, Krysiu :)..Tobie też spokojnej nocy życzę:)

  • krysta

    27 February 2015, 22:02

    przepiękny wiersz...pozdrawiam Dana na dobranoc ;)