Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taki list do ciebie

Maj jest w istocie uroczy
Bo choć kolejny jest nowy
Kiedyś nas chyba zaskoczył
I nikt z nas nie był gotowy

Teraz uśmiecham się szczerze
Chociaż zatrzymać nie zdołam
Ruszonych raz w dobrej wierze
Naszych życiowych przekonań

Chociaż rozbrzmiewa muzyka
Wciąż miejsce jest dla nas dwojga
Mijamy się na chodnikach
Siedzimy obok w pociągach

I tak wracając do siebie
Przed lustrem jak przed ołtarzem
Szkicuje jutrzejsze knieje
Przez które życie iść każe

Nie pytaj dzisiaj w co wierzę
I co ci mogę darować
Nie złamię się pod pręgierzem
Nie boję się też - żałować

15 623 wyświetlenia
137 tekstów
21 obserwujących