Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa dni

Maj jest najtragiczniejszym z miesięcy.
Nigdy się nie układa.
Dobrze, że czerwiec nadchodzi szerokimi buty.
Oby wytrzymać tych kilka dni.

Dzisiaj chciałam spasować.
Wiem jednak, że muszę wygrać ze sobą.
Jeszcze dwa dni,

a życie będzie gotowe.

Jeszcze dwa dni,
trzeba walczyć do końca.

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • 30 May 2016, 09:36

    optymistyczny!,Emi walcz, nie poddawaj się, pozdrawiam.

  • fyrfle

    30 May 2016, 09:17

    Kiedy przeczytałem pierwszy wers, to pomyślałem - "bo są dwa długie wekendy, a więc trup ściele się gęsto", ale ja uczę się patrzeć optymistycznie na świat i mam Wspaniałą Nauczycielkę. Wiersz pozwala przemyśleć swoje życie teraz.