Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magia

Magia dziś nad miastem się pojawiła
swoją mgłą domy ludzi pokryła,
niczym senna zjawa
u każdego cząstkę siebie zostawia
bawi się nami
ucisza spory ,chowa zbędne słowa
pokazuję jak można pokochać od nowa
otula nutą wyobraźni ,
zabiera do świata naszych fantazji,
pozwala na zbyt wiele
ale jednocześnie pokazuję niewiele
tylko po to aby ludzie życiem uśpieni
czekali na nią w zakamarkach swoich cieni.

16 563 wyświetlenia
130 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!