Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

ma ten rodzaj nadziei
który pozwala uciekać przed śmiercią
może ma też to po co przyszła
może zdobędzie to czego pragnie
nie boi się być dźwiękiem w tle
nie marzy o pierwszych skrzypcach
zna ten rodzaj miłości
który nigdy nie pozwoli jej zniknąć
nie bój się

nie zapyta cię o powody
nie zapyta cię o milczenie
nie zapyta o prawdy
kłamstwa
dobro
zło

pozwoli ci odtańczyć
prywatny dance macabre
na balu straconych dusz
ma bowiem ten rodzaj nadziei
który pozwala żyć w zgodzie

może z przeznaczeniem
może z samym sobą

2404 wyświetlenia
30 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!