Menu
Gildia Pióra na Patronite

Iskrząca różyczka

Teksty z obrazami - Iskrząca różyczka - exsilentio
Iskrząca różyczka - exsilentio

Ma cztery kolce i jest pięknym kwiatem.
Bywa pąsowa z pasji
Migoczącej świecami kolacji.
Zachodzące słońce nad roześmianych światem.

Północ cichutko frytki smaży.
Tomo i ja przed domem.
Wszystkie łzy są tak samo słone,
Z koszmarów i marzeń.

Rzekę otula kołysanek mgiełka
Pod mostem przestrzeń pusta,
Kiedy całuję Iskierkę w usta.
Ostatni w mroku znika uśmiech z lusterka.
Spełniony sen wilka.
Następna chwilka.

Quid Quidem

41 821 wyświetleń
578 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!