Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaszeptanie

łzy są moją własnością rozrzuce je
tam gdzie będę chciała

na krawędzi chodnika zostawię
na nagiej gałęzi drzewa
może nawet kogoś nimi ochlapie

i wiesz co jeszcze

wszystkie myśli zbłąkane
łańcuchami niepewności skrępowane
uwolnie

ponieważ znowu mamy Nowy Rok (za pasem)
wszystko od nowa zaczynać trzeba

może zrobię porządek w głowie
chaos ogarnę

chyba zwariuje i napije się
zielonej herbaty gorzkiej
bo nie ma sensu życia dosładzać

nadaremnie

135 809 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    29 December 2015, 21:05

    Bardzo wam dziękuje za tak przychylne opinie, dużo to dla mnie znaczy.
    Ściskam

  • Malusia_035

    29 December 2015, 14:25

    niesamowity :)

    Pozdrawiam Motylku :)

  • krysta

    29 December 2015, 09:48

    świetny wiersz.
    pozdrawiam Ewo.
    :)

  • RozaR

    29 December 2015, 00:10

    Ładnie nawet - ale tak schematycznie kobieco - a nawet portalowo kobieco .
    Więcej proszę .

  • szpulka

    28 December 2015, 23:31

    Tak, wiersz jest majstersztykiem.
    Podzielam zdanie Onejki i oby się doczekał fanfar !

  • onejka

    28 December 2015, 23:23

    Zadziwiasz, zaskakujesz...paszcza (jakby rzekł taki jeden smok) mi się rozwarła, świetny wiersz !
    Wiersz na pierwszą stronę, ale tutaj ...
    :)