Menu
Gildia Pióra na Patronite

ujęcie

lżejsza od światła
osuwasz się za szybą
zamknięta w ułamku sekundy
biegnąc tkwisz
we wszystkich miejscach równocześnie

te dłonie - dziś zamieszkuje ktoś inny
dom pełen snów
wszystkich którzy cię opuścili

tu - bliżej niż potrafi sięgnąć rozum
planety naszych czasów
od zawsze możemy spotkać się za chwilę
w objęciach wokół nas obracającej się tarczy

zaspokoić sumienia
na płótnie
światło drgające w podniebnej niszy

30 302 wyświetlenia
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    22 May 2018, 17:20

    Bardzo się cieszę z tak licznych odwiedzin - dzięki za motywujące słowa. ;)
    Serdeczności.

  • Malusia_035

    15 May 2018, 09:43

    Piękne ujęcie :)

    Pozdrawiam Michale :)

  • LadyDi

    10 May 2018, 23:32

    Jestem pozytywnie zaskoczona, świetny wiersz ...potrafisz zwrócić uwagę.

  • Papużka

    10 May 2018, 19:27

    Niebanalne ujęcie... :)