Menu
Gildia Pióra na Patronite

wojna

Łzami piszę listę miejsc ważnych
Spis moich zmagań Ze światem
I tych niespełnionych marzeń.

Wszystko okraszę sennym wzrokiem
I uśmiechem z maski szczęśliwej,
Częstego gościa w mym życiu.

Czemu osądzasz mnie nie znając
Nie chcąc nawet zapoznać
I skazując na ból serca.

Czekam na chwilę ciszy,
Twoją chwilę nieuwagi i rozproszenia,
Żeby szybko sie usunąć.

Wojny są dla tych silnych,
Nie bojących się ran,
U mnie ich jest zbyt wiele.

Wojować nie jest mi w naturze,
Wiec zgaszę ogień życia
nie będąc już pamiętaną.

22 662 wyświetlenia
320 tekstów
63 obserwujących
  • M44G

    21 August 2013, 19:19

    Smutno, rozpaczliwie, ale Ładnie.