Menu
Gildia Pióra na Patronite

Luty 2013

Luty 2013

am C G E
Wychodzę na miasto po zmroku po cichu
am em hm em
By kłamstwa nie słyszeć w wieczornym dzienniku.

Bo znowu czujemy przedziwne wrażenie
Że wszystko co było to z mocą wróciło

Posłuchaj bo nie pojmiesz obłudy obecnej
Nim w głowę nie wbijesz agentury sowieckiej

Wyobraź więc ludzi bez zasad bez twarzy
I śmierć pod Smoleńskiem w wyniku zdrady

Przypomnij pogardę i kłamstwa komuny
I wtedy zrozumiesz brak prawdy wśród ludzi

Ta czerwień powraca i niesie zniszczenie
Bo w głowach i duszach zostawia zwątpienie

Ten system się domyka jak krata więzienia
I patrzę z niemocą jak kraj mój się zmienia

Lecz ducha nie traćcie wszak gorzej bywało
Choć wiele jeszcze nam oddać za Tą ! -- której tak mało.

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    2 June 2014, 09:40

    Coś pod dom wschodzacego słońca -

  • Krzysztof Hess

    2 June 2014, 08:40

    Muszę to ograć :)

  • Smurf007

    24 March 2014, 09:37

    przesłanie i wartość na fiszkę,
    nie jesteś taki zły, tylko po co się prężysz?

  • 7 January 2014, 23:40

    Przypominasz o rzeczach rangi najwyższej. Chylę czoła... czytam z wdzięcznością:)

  • Gaia

    26 December 2013, 10:13

    nie odpoczywasz