Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 12 July 2022

Lustro

lustro ma pamięć, mówią
i ducha swojego ma
patrzeć w nie nie mogą
ci, którym sumienie drga

skrzywić je próbują
przestawić może w kąt
albo najlepiej rozbić
i dopiąć ogniw splot

ono wciąż widzi więcej
zza piękna wierzchniej wizji
wskazuje twarze zbrodni
kłamstw, zdrad i hipokryzji

jeśli nawet je stłuką
kryształki rozlecą się wszędzie
to co było potworne
nadal takie w nich będzie

ramy jednak ma silne
duch w nim zahartowany
obraz prawdy jak żywy
bije po oczach pany

56 927 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • ODIUM

    15 July 2022, 11:59

    Ładne. 🙂