Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do głupoty

Ludzki gatunek,
Ten co jest w stanie
Walczyć latami
O oswobodzenie.
Ludzki gatunek,
Ten co może
Nadzieję zachować
Na wieki.
Ludzki gatunek,
Ten co z wolności
Wpada prosto w niewolę,

Lecz z czasem już inną,
Najwidoczniej lepszą:
Ideologię, religię
I tym podobne.

I pięknie ci ludzie walczą
Muszę powiedzieć,
Wojownicy z nich przedni.
Niestety myśli własnej
Już ani trochę...

182 wyświetlenia
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!