Menu
Gildia Pióra na Patronite

.....

Ludzka dorosła istota
Złudnej wolności jej mało
Duszę dla niej sprzedaje
Złu wynajmuje ciało

Zło w nowej skórze syczy
Fizys z rozkoszą zmienia
Ogonem w głowie mąci
Kontente z daru wcielenia

A biedne ludzkie stworzenie
Pewne swej nieomylności
Nawet świadome nie jest
Podróży w otchłań ciemności

56 980 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • 18 March 2021, 21:40

    Hmm, Jakby lekko pogubiona, jednocześnie twarda i pewna siebie, i tego co robi.

    Porzuć odmęty Ciemności,
    Spójrz na świat , ile znaczy,
    Żyj jak my, ludzie prości,
    Wolną być... Wolność postrzegaj inaczej.