Menu
Gildia Pióra na Patronite

Równouprawnienie

ludziska
pobudźcie się
toż to czwarta rano
kur już zapiał
nie śpicie

zaprzęgi czekają
ale wpierw
napchajcie swoje bebechy
byście mieli siłę

klacze
i ogiery
wio
przecież jest równouprawnienie

chłop
do garów
baba do orki
herszt
to herszt

a panów proszę
by nie zakładali sukienek

zaś panie
spodnie niech noszą
by nie mając jaj
jaja zastępowały

chłop
czy baba
oto jest pytanie

8197 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!