Menu
Gildia Pióra na Patronite

sens a sens

ludzi gdy spotka gorycz
tracą oddech
z nadzieją w myślach że
pierwsza pomoc nie zawiedzie

spełnia

wymiana spojrzeń
żadnych roszczeń
milczenie tłumaczy
w oczach łzy

wewnętrzny głos

blisko
o mały włos
to co ważne wydawało sens straciło
najważniejsze odzyskane

oświeciło

Krystyna Sz. 22.04.2015r.

75 661 wyświetleń
819 tekstów
92 obserwujących
  • krysta

    19 June 2015, 19:00

    miło mi Magdaleno :) dziękuję :)
    może w zeszyt weź skoro lubisz.

  • solus.amor

    19 June 2015, 18:55

    Bardzo lubię ten wiersz :)
    Piękny.

  • krysta

    24 April 2015, 19:30

    Nicola dziękuję za czytanie i komentarz...serdeczności ślę :)

  • krysta

    23 April 2015, 22:08

    jestem, jestem Mirku :)

  • nicola-57

    23 April 2015, 21:20

    ...może sens prawdziwy w tej "końcówce", nie wiem...
    ale tekst jest jakąś receptą, mnie nie uda się jej zrealizować, ale innym pewnie tak...Buziaki :)

  • krysta

    23 April 2015, 20:46

    Dziękuję Krysiu za czytanie... :)

  • fyrfle

    23 April 2015, 20:34

    ...i pięknie tak jesteś.

  • Czinka

    23 April 2015, 20:31

    Podoba mi się wiersz, trzy odsłony tworzą całość .
    Pozdrawiam Krysiu

  • krysta

    23 April 2015, 14:28

    dziękuję dziewczyny...pozdrawiam :)

  • 23 April 2015, 13:41

    Bardzo ciekawy , fakt , znowu ponad stuletnie buki stanęły mi przed oczyma
    to wena , wiem
    udanego dzionka ;)