Menu
Gildia Pióra na Patronite

Często aby coś zrozumieć trzeba spoglądać na to wiele razy

Ile.Znasz.Sposobow.Zabijania.

Ile.Znasz.Sposobow.Zabijania.

Ludzie niezrozumiani, przez to samotni... często byli wielkimi - artyści?
Bo któż, pytam się, zrozumie artystę?
Nikt, a czemu osoba o takim samym usposobieniu nie zrozumie osoby sobie podobnej?
Bo każdy zawsze będzie pewien, że to jest rozdrabnianie się, w końcu jak można kogoś zrozumieć, nie rozumiejąc siebie?

Samobójstwa, nieszczęśliwe skoki... z balkonu, do rzeki, pod samochód, a może zapomnienie zabezpieczenia broni, czy zakręcenia gazu...
Bo któż zrozumiał kogoś, nie znając siebie. Jednak trzeba, trzeba próbować.

Samobójstwa, morderstwa, wojny...
Światu grozi przeludnienie - tak grożą uczeni; ludzkość nie przeżyje - mówią... To nie jest prawdą! Spytasz może - Dlaczego?
To jest proste, działania ludzkie eliminują setki tysięcy ludzi...
Prędzej wymrą komary niż zabraknie nam miejsca na Ziemi.
Gratulacje - gratulacje nam wszystkim! Tak, człowiek potrafi.

Ludzie - uważa się ich za najmądrzejszą grupą przedstawicieli na Ziemi, a może nawet świecie?
Zwierzęta - sama nazwa brzmi prymitywnie, dziko, nieokrzesanie.
Tyle, że to człowiek zabija dla przyjemności, zwierzę - by przetrwać. Ludzie popełniają wykroczenia, które przechodzą "ludzkie" oczekiwania, zwierzęta - mają instynkt, "zamiennik" z braku kilku chromosomów, które nazywamy IQ.
I kto tu jest zwierzęciem?
Nazwa - "ludzie" jest opatrzna, jak tu się połapać skoro wszystko jest do góry nogami ?

4569 wyświetleń
93 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!