Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobry człowiek

Ludzie wokoło,
Ludzie z tyłu i przodu
a dobry człowiek pośród nich.
Czuje się samotnie,
Czuje się zakłopotany,
Czuje się przybity do ściany
bo wie co to jest dobro i co to zło.
Czuje się przybity do ściany,
nie może się ruszyć
zawieszony między dobrem a złem.
Nie może odbić się od dna
rozrywany swoimi fobiami i strachem.
Wszyscy mówią:
"Dobry człowiek"
"Twardy człowiek"
a jego serce pęka
rozdarte pomiędzy prawdą a obłudą.
Skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle?
Dobry człowiek rozumie, pocieszy...
ale kim jest dobry człowiek?
Kto go zrozumie, pocieszy?
Bezimienną marą.
Dobry człowiek.

4105 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!